Výroba cideru

Myšlenka vyrábět cider se u nás zrodila v roce 2016, první domácí demižonové pokusy měly úspěch, ale v zahraničí jsme naráželi na cidery jiného charakteru, cidery s hořsko-sladkou, hořko-kyselou chutí. A ty se nám líbily víc :).

Naše jablka, které jsou šlechtěná pro konzum tuto hořčinu nemají a museli jsme hledat čím cider obohatit.

V roce 2018 jsme vysázeli anglické a francouzské ciderové odrůdy jabloní: Harry Master Jersey, Karmerrien, Douce Moen, Dabinet a Judor. 

V roce 2019 jsme vyrobili první větší várku Perry - hruškového cideru z odrůdy Williamsova. 

V roce 2020 jsme z jednoho hektaru mladých jabloní sklidili 6 tun jablek na zpracování a aktuálně školíme kolem 3 tis litrů prvního jablečného Cideru k láhvování. Připravujeme dvě šarže, jednu suchou kolem 6g cukru a jednu sladkou, kolem 20g zbytkového cukru. První várka byla pouze v láhvích 0,75l, ale letos plánujeme i 0,33l, všechny naše cidery jsou bez pasterace. Na novou várku ciderů se můžete těšit koncem března 2021.

 

Sad ciderových jablek Farma u tří dubů

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení